Goedkoop laden moet voor iedereen mogelijk zijn!

Opladen vanaf je huis is de goedkoopste manier van elektrisch rijden. Momenteel kan dat eigenlijk alleen voor mensen die een eigen oprit hebben. Alle andere mensen moeten of laden bij een dure commerciële openbare laadpaal of elke avond een snoer uitrollen en de stekker via de brievenbus naar de auto laten lopen. Ook is men dan verplicht om de kabel dmv een goot af te dekken. Omslachtig en onhandig voor velen maar onmogelijk als je woont in een flat, maisonettes of appartementencomplex. Dan ben je dus automatisch aangewezen op een dure commerciele aanbieder. Daarnaast levert dit te veel struikelgevaar op voor iedereen in het algemeen maar voor mensen met een handicap in het bijzonder. Ook slijten kabels vanuit huis over het trottoir en dat vraagt om regelmatige controle. Deze taakuitvoering en het juridische risico, in het geval het mis zou gaan, is groot. Dat moet dus anders.

Wij stellen dan ook voor dat iedereen een aanvraag kan doen voor een eigen laadpaal in de openbare ruimte.

Wat vind jij?

Geef een reactie